Sangreen ulje bobica pasjeg trna 100 ml

Sangreen ulje bobica pasjeg trna 100 ml

Proizvođač:

€ 19,08

Pasji trn se nekoliko tisuća godina tradicionalno koristi u Kini, Tibetu i Rusiji kao djelotvorna pomoć kod gastritisa i čira na želucu, srčanih i plućnih tegoba kao i za njegu kože.

Poznato je da je mongolski osvajač Džingis Kan davao svojim ratnicima pasji trn za jačanje imuniteta i brzo vraćanje snage nakon iscrpljujućih bitaka.

Relativno nedavno otkriven u zemljama zapada pobudio je veliki interes zbog svojih ljekovitih svojstava i postao predmet posebnog interesa znanstvenika pa je 1988. osnovan Međunarodni centar za istaživanje pasjeg trna pod čiji se pokroviteljstvom svake 2 godine održavaju konferencije o novim znanstvenim radovima vezanim na pasji trn.

Smatra se da većinu svog djelovanja ulje pasjeg trna ostvaruje preko omega 7 masne kiseline, a sadrži i omega 3,6 i 9 masne kiseline. Ulje bobica pasjeg trna je jedino poznato biljno ulje na svijetu koje sadrži omega 3, 6, 7 i 9 zajedno.

Omega 7 masna kiselina možda nije tako poznata kao 3,6 i 9 no njena je uloga za našu ljepotu i zdravlje velika. Omega 7 je gradivni element kože kose i noktiju. Ulje pasjeg trna najveći je izvor ove u biljnom svijetu rijetke masne kiseline.

Omega 7 masna kiselina pomaže u borbi protiv bora, suhoće, gubitka elastičnosti kože i drugih simptome starenja kože. Pomaže i kod mladalčkih akni i rosaceje jer djeluje protuupalno. Ublažuje posljedica oštećenja na unutarnjim organima nastalih od zračenja pri lječenju raka.

Masne kiseline i vitamini iz pasjeg trna ubrzavaju regeneraciju stanica i djeluju na membrane stanica kože čime koži vraćaju vlagu i elastičnost te tako utječu na smanjenje bora i usporavanje starenje kože. Kliničke studije govore da uzimnaje omega 7 masne kiseline smanjuje suhoću očiju kos oboljelih od Sjögrenovog sindroma i suhoću kože i sluznice kod žena u menopauzi.

U emisiji iz 2011. Dr. Oz prepručjuje pasji trn zbog njegovih čudesnih sposobnosti da pomogne u rješavanju pitanja vezanih uz težinu. U segmentu pod nazivom: Pasji trn - Čarobna bobica , istaknuta je studija učinjena na miševima kojom se pokazuju sposobnosti pasjeg trna u sprječavanju debljanja i zadržavanju vitke linije na način da bioaktivne sastavnice ulja pasjeg trna signalizira tijelu da ne pohranjuje višak masnoće iz oboka.

UPOZERENJE:

Ulje bobica pasjeg tna nema od strane Europske agenicje za hranu i lijekove odobrenu zdravstvenu tvrdnju.  Za sve zdravstvene tegobe obratite se svom liječniku ili ljekarniku. Sve navedeno isključivo je informativne prirode i nema namjeru zamijeniti savjet ili terapiju vašeg liječnika ili ljekarnika.

 

Šifra artikla: 0100003064 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 0,10 l

Jedinična cijena: € 190,80 / l


Kategorije: -


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.