Ovaj proizvod više nije dostupan. Sve proizvode možete pogledati OVDJE.

Actimaris forte otopina 300 ml

Actimaris forte otopina 300 ml

Proizvođač:

€ 21,03

ActiMaris  je medicinski proizvod koji se vrlo dobro podnosi, a sastoji se od čiste prirodne morske vode i aktivnog kisika. Učinkovito čisti rane, smanjuje upalu, smanjuje oticanje i osigurava učinkovito, brzo i dugotrajno uklanjanje neugodnog mirisa rane. Osim toga, ActiMaris djeluje dekontaminacijski i antibakterijski i djelotvorno uklanja biofilm s rane. Sastojci se u proizvodu nalaze u svojim prirodnim kompleksnim spojevima u fiziološki točnim koncentracijama kao u morskoj vodi. Rezultat toga je pozitivan utjecaj na metabolizam stanica i zacjeljivanje tkiva. ActiMaris proizvodi su pogodni za osjetljivu, nadraženu i upaljenu kožu i sluznice. ActiMaris Forte je čista, bezbojna, lužnata i hipertonična otopina morske soli karakterističnog mirisa. Sadrži morsku sol, vodu, NaCl 3% (Sal Maris) i NaOCl 0,2%. Pogodna je za čišćenje teških fibrinoznih ili gnojnih, inficiranih ili rana s vrlo neugodnim mirisom. Zbog visokog sadržaja NaCl i NaOCl čišćenje rana je vrlo učinkovito. Nakon poboljšanja stanja rane preporučuje se daljnje čišćenje rane s ActiMaris Sensitiv Otopinom za ispiranje rana. ActiMaris® proizvodi učinkovito čiste rane, smanjuju upalu, smanjuju oticanje, te brzo i dugotrajno uklanjaju neugodan miris rane. Osim toga, ActiMaris® djeluje dekontaminacijski i antibakterijski i djelotvorno uklanja biofilm s rane. Atomarni kisik (aktivni kisik) kao signalna molekula je podrška procesu granulacije i epitelizacije. Prednosti proizlaze iz optimalne interakcije ionizirane morske vode, aktivnog kisika i visokog pH. Pojedinačni sastojci imaju sljedeća svojstva:
Ionizirana morska voda:
Zahvaljujući ioniziranoj morskoj vodi proizvod djeluje dubinski, jer su skupine molekula vode u ioniziranoj vodi manje, pa tako mogu prodrijeti duboko u tkivo. Elektrostatski naponi potiču migraciju stanica.
Atomarni kisik:
Reaktivne vrste kisika (ROS), među koje spada i aktivni kisik (atomarni kisik) imaju važnu ulogu u nizu bioloških procesa i jako su bitni kao regulatori imunoreakcija. Aktivni kisik koji nastaje u granulocitima i makrofazima stvara neprijateljsko okruženje za mikroorganizme i na taj način djeluje kao prirodni konzervans i antimikrobno sredstvo. Aktivni kisik sprječava otpuštanje histamina, koji je odgovoran za stvaranje otekline. Osim toga, on uklanja tipične patogene iz rane bez oštećenja tkiva i neutralizira neugodan miris. Atomarni kisik u ActiMaris®-u predstavlja inovaciju, jer je prvi puta visoko energetski oblik kisika uspješno stabiliziran na dulje vrijeme i omogućena je njegova dugotrajna primjena u terapijske svrhe ugradnjom u stabilni kompleks natrijeva oksiklorita.
Visoki (lužnati) pH 8,5 – 10:
Da ne bi došlo do oštećenja stanica, mora se održavati ravnoteža ROS tvari, uključujući i aktivni kisik, s antioksidansima. Jamstvo ravnoteže u tijelu je redoks sustav. U redoks reakciji razmjenjuju se elektroni, pri čemu reaktant predaje elektrone drugoj tvari. Actimaris®, zbog visokog (lužnatog) pH, ima svojstvo prirodnog redoks sustava, oksidira lužnate tvari i na taj način kemijskom neutralizacijom povećanu koncentraciju slobodnih radikala čini bezopasnom. Osim toga, enzimi, signalne molekule, neurotransmiteri i faktori rasta, koji su važni za pojedine faze zacjeljivanja rana, optimalno djeluju u lužnatom okruženju.
1,2 – 3,0% morska sol:
Zbog koncentracije morske soli iznad fiziološke vrijednosti od 0,9% dolazi do hiperosmotskog učinka, što smanjuje oticanje tkiva rane i ublažava bol.

ActiMaris®se čuva na sobnoj temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićen od direktnog sunčevog svjetla. Natrijev oksiklorit veže aktivni kisik i djeluje kao prirodni konzervans. Zbog toga je rok trajanja ActiMaris® proizvoda 2,5 godine, a rok uporabe je 3 mjeseca nakon otvaranja. Dugi rok valjanosti proizvoda određen je ispitivanjima stabilnosti i testiranjima uvjeta čuvanja.

Šifra artikla: 0100003252

Sadržaj: 0,30 l

Jedinična cijena: € 70,10 / l


Kategorije: Ozljede na koži, Samoliječenje


Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.