Sangreen ultra strong kurkumin 60 kapsula

Sangreen ultra strong kurkumin 60 kapsula

Proizvođač:

€ 31,69

Kurkuma je odavno poznata po slaboj apsorpciji te zahtijeva visoke doze od 8 g do 12 g dnevno za postizanje željene razine u krvi.

BCM-95® je 100% prirodna patentirana i standardizirana formulacija za koju je klinički dokazano da u krv donosi do 7 puta više bioaktivnih kurkumionoida od ostalih standardnih proizvoda kurkume.

Upozorenje: Ne preporuča se kod bolesti žučnog mjehura i žučnih kamenaca. Osobe koje uzimaju antikoagulanse trebaju prije uzimanja potražiti savjet liječnika ili ljekarnika.

Doziranje: Jedna kapsula 1-2 puta na dan nakon obroka.

***************

Kurkuma djeluje kao snažan antioksidans i ima protuupalna svojstva a ayurvedska medicina je smatra izuzetno ljekovitom biljkom.

Povijest kurkume seže u daleku prošlost, a učestalost njezine primjene u tropskim krajevima Azije ne jenjava već nekoliko tisuće godina. U Indiji su je smatrali svetom biljkom, a u nekim krajevima vjerovali su da ima čudesnu moć te su je nosili zbog zaštite od zlih duhova. U zemljama Dalekog Istoka, posebno Indije i Kine, tradicionalno ima široku primjenu u prehrani, kozmetici te ayurvedskoj, kineskoj i tibetanskoj medicini.

I kao začin i kao lijek koristi se biljna droga – Curcuma longae rhizoma (podanak kurkume) koja se sastoji od prstastih, nakon branja poparenih i osušenih podanaka.

Kurkuma se stoljećima koristi za probleme s dispepsijom (lošom probavom), nadutošću i meteorizmom (vjetrovi) te za probleme s jetrom. Moderna fitoterapija kurkumu preporuča kod otežanog lučenja žuči jer djeluje kao koleretik (stimulira lučenje žuči) i kolagog (stimulira pražnjenje žučne vrećice)! Zbog toga je kurkuma idealna biljka za probleme sitnih kamenaca u žuči i probleme sa žučnom vrećicom "muljevitog sadržaja" kako to liječnici znaju opisati, no takav tretman se provodi po liječničkom kontrolom!

Iako je djelotvornost kurkume neosporna, laboratorijska ispitivanja i kliničke studije ipak još nemaju dokaze i znanstvena objašnjenja za sve učinke koji joj se pripisuju. Sa sigurnošću je ipak potvrđeno njezino antiseptičko, antibakterijsko, protuupalno i antioksidativno djelovanje. Budući da su upravo te aktivnosti ključne u nastanku i liječenju raznih bolesti, za vjerovati je da će i adekvatan odabir načina, oblika i kombinacije kurkume s drugim aktivnim tvarima pridonijeti još širem spektru njezine primjene.

Šifra artikla: 0100002534 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 60,00 kps

Jedinična cijena: € 0,53 / kps


Kategorije: -


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.