Ovaj proizvod više nije dostupan. Sve proizvode možete pogledati OVDJE.

Lepicol prah 180 gr

Lepicol prah 180 gr

Proizvođač:

€ 15,60

U posljednje doba sve smo više svjesni povezanosti bolesti probavnog sustava i patogenih bakterija koje nastanjuju naša crijeva. Često zaboravljamo da je crijevo najveći imunološki organ. Upravo zbog toga, dobar odnos prema probavnom sustavu od velike je važnosti za zdravlje.

U našim crijevima živi preko 400 bakterijskih vrsta, a poremećaj njihove ravnoteže može izazvati različite zdravstvene smetnje; neadekvatnu probavu, nastanak proljeva, te narušavanje imunološkog odgovora. Stres, neuravnotežena prehrana, neki lijekovi (posebice antibiotici) i povišena tjelesna temperatura mogu uzrokovati poremećaj ravnoteže intestinalne mikroflore. Disbalans intestinalne mikroflore očituje se u niskom broju korisnih bakterija i visokom broju patogenih organizama što može rezultirati brojnim poremećajima koji utječu na zdravlje cijelog organizma.

Lepicol je stvoren da bi crijeva održavao zdravima na potpuno prirodan način, svi sastojci su biljnog porijekla. U sebi sadrži 5 probiotičkih bakterija : Lactobacillus plantarum, L.rhamnosus, L. bulagricus, L. acidophilus i Bifidobacterium bifidum. Pored njih sadrži i fruktooligosaharide (prebiotike) i ljuske indijskog trputca(vlakna).

Probiotici ili dobre bakterije nam pomažu da iz pojedenog obroka dobijemo sve potrebne hranjive tvari i energiju. I ne samo to, zaustavljaju umnožavanje tzv. loših bakterija i sprječavaju njihovo djelovanje, što pomaže očuvanju ravnoteže mikroflore u crijevima i pospješuje rad imunološkog sustava.

Znanstveno utvrđeni učinci probitika su:***

  1. otklanjaju zatvor, ublažavaju proljev
  2. poboljšavaju iskorištavanje kalcija
  3. štite crijeva, urogenitalne i spoljne puteve od bakterija i gljivica
  4. ublažuju alergije
  5. pozitivno djeluju kod gastroenteritisa, atipičnog dermatitisa, Crohnove bolesti, reumatoidnog artritisa, sindroma iritabilnog kolona (debelog crijeva)
  6. ublažavaju sporadične efekte od antibiotika, steroida, hormona, ...

 

 

Priča o probioticima nije potpuna bez prebiotika. Iako ih razlikuje samo jedno slovo, riječ je o dva različita svijeta. Prebiotici nisu živi organizmi nego neprobavljivi sastojci hrane - biljna vlakna, inulin, fruktooligosaharidi, te ostaci nakon razgradnje stanica. Osim što su hrana dobrim bakterijama u debelom crijevu, prebiotici poboljšavaju preživljavanje probiotoka dok prolaze kroz gornji dio probavnog sustava, omogućuju njihovo naseljavanje i po potrebi rast i aktivaciju u mikroflori debelog crijeva.

Fruktooligosaharidi (prebitici) se nalaze u 36.000 biljnih vrsta diljem svijeta. Budući da ih enzimi gornjeg dijela probavnog sustava ne mogu probaviti, a jedan gram frukotooligosaharida ima samo 1,6 kcal, često se koriste kao niskokalorični i protukarijesni zaslađivači. Posebno su dobri za oboljele od šećerne bolesti, jer ne potiču izlučivanje inzulina. Osim toga, pomažu odražavanju ravnoteže mikroflore crijeva, sniženju ukupnog kolesterola i lipida u krvi, te poboljšavaju omjer dobrog i lošeg kolesterola. Brojne studije pokazuju da fruktooligosaharidi povećavaju apsorpciju minerala u organizmu, osobito kalcija i magnezija.

Stoga, nikoga nije začudila ideja o sjedinjenju probiotika i prebiotika kako bi se postigla što veća sinergijska moć, veća od zbroja njihovih pojedinačnih učinaka. Tako je i skovan pojam sinbiotik, koji se odnosi na istodobnu primjenu probiotika i prebiotika.

Važan sastojak Lepicol-a su i ljuske indijskog trputca(vlakna). Ljuske skinute s plodova trputca daju vlakna koja osiguravaju njihov odgovarajući udio u prehrani, one zadržavaju vodu, te njezinom apsorpcijom stolici daje volumen. To potiče stjenku crijeva na rad, te glatko i brzo kretanje tvari, što tijelu pomaže da efikasnije djeluje. Vlakno koje zadržava vodu također povećava prisutnost prirodnih bakterija u crijevu. Standardno najveći dio vlakana u našoj prehrani potječe od mekinja, no one mogu izazvati iritaciju osjetljivih crijevnih stjenki. Zbog toga Lepicol rabi ljusku trputca kao glavni izvor vlakana. One ne samo da apsorbiraju tekućinu u iznosu svoje mnogostruke težine, nego, što je još važnije, kada se ljuskama trputca doda voda, stvara se meka želatinozna tvar, tako da se sadržaj može lako kretati kroz crijevo. Budući nije abrazivna, ljuska trputca je idealna za osjetljive crijevne stjenke. 
Trputac uporabljen u Lepicolu je 98%-tne čistoće, najviše dostupne na tržištu.

Lepicol ne sadrži žitarice, šećer i aditive. Pogodan za vegane!

 

Šifra artikla: 99924034

Sadržaj: 0,18 kg

Jedinična cijena: € 86,67 / kg


Kategorije: Probavni problemi, Samoliječenje


Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.