Ovaj proizvod više nije dostupan. Sve proizvode možete pogledati OVDJE.

Yasenka omega 3 75 kapsula

Yasenka omega 3   75 kapsula

Proizvođač: Yasenka

€ 12,20

 DODATAK PREHRANI S EPA I DHA OMEGA 3 MASNIM KISELINAMA
EPA i DHA doprinose normalnoj funkciji srcaOMEGA 3

  • Omega 3 kapsule sadrže 1000 mg pročišćenog ribljeg ulja s najmanje 35 % omega3 masnih kiselina. Eikosapentaenoična kiselina (EPA) i dokosaheksaenoična kiselina (DHA) doprinose normalnoj funkciji srca. Blagotvoran učinak postiže se dnevnim unosom od 250 mg EPA i DHA. Omega 3 kapsule sadrže i vitamin E koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
  • Poznato je učinkovito djelovanje omega3 masnih kiselina koje pripadaju esencijalnim mastima prijeko potrebnima za ljudsko zdravlje. Naš organizam ih ne može sam proizvesti pa ih moramo unositi putem hrane ili dodataka prehrani. Sastavni su dio svih stanica u tijelu i ugrađuju se u stanične membrane, a važne su i u procesima obnove i stvaranja novih stanica. Mogu biti životinjskog ili biljnog podrijetla.
  • Dobar izvor biljnih omega3 masnih kiselina su: laneno sjeme i laneno ulje, chia sjemenke, orašasti plodovi: orasi, lješnjaci, bademi, avokado, acai bobice i prah.

Postoje tri osnovna tipa omega3 masnih kiselina koje još nazivamo višestruko nezasićene masne kiseline ili vitamin F:
1. alfa-linolenska (ALA)
2. eikosapentaenoična (EPA)
3. dokosaheksaenoična (DHA).

Omega3 masne kiseline polazišna su tvar za sintezu i ravnotežu prostaglandinatvari kojujoš nazivamo tkivnim hormonom važnog za zdravlje kardiovaskularnog, živčanog, imunološkog i endokrinog sustava. Poput imunoglobulina, postoji više razreda prostaglandina.
Najviše je proučavan njihov doprinos zdravlju srca i krvnih žila, osobito zato jer pomažu u regulaciji povišenoga krvnog tlaka, kolesterola i triglicerida, smanjivanju mogućnosti nastanka krvnog ugruška, usporavanju razvoja ateroskleroze na krvnim žilama i slično.

Šifra artikla: 0100000587

Sadržaj: 75,00 kps

Jedinična cijena: € 0,16 / kps


Kategorije: Zdravlje srca i krvožlnog sustava, Samoliječenje


Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.