Ovaj proizvod više nije dostupan. Sve proizvode možete pogledati OVDJE.

Multi Gyn irigator

Multi Gyn irigator

Proizvođač:

€ 11,86

  • Ergonomski prilagođen i ugodan, jer se može primijeniti u bilo kojem individualno prikladnom položaju.
  • Idealan za intenzivnu vaginalnu higijenu u prevenciji vaginalnih infekcija i ostalih smetnji tog područja.
  • Odlikuje se optimalnom djelotvornošću ispiranja, jer tekućina iz Multi-Gyn® Vaginal Douche irigatora izlazi s prednje strane i postranično.
  • Posebna membrana sprječava povratak tekućine za ispiranje i ujedno njezin preveliki pritisak na stjenke vagine.
  • Glatki i savitljivi Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator, pod određenim kutom i u kombinaciji s bočicom na koju se pričvršćuje, omogućava optimalan komfor tijekom primjene.
  • Osobito je pogodan za primjenu u kombinaciji s Multi-Gyn® šumećim tabletama, iako se može upotrijebiti i s drugim otopinama za ispiranje. 

OBLIK

Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator za vaginalno ispiranje registriran je u Europi kao medicinski proizvod i odlikuje se ergonomičnim dizajnom. Zbog jedinstvenog oblika i funkcionalnosti, to je jedini proizvod koji pripada grupi medicinskih proizvoda Klase I.

Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator sastoji se od praktične, savitljive plastične bočice s fleksibilnim nastavkom za vaginalnu primjenu u obliku blago savinutog silikonskog nastavka koji se zavrtanjem pričvrsti na bočicu. Bočica se zbog savitljivosti može lagano stisnuti jednom rukom. Zbog specijalnog silikonskog nastavka koji se pričvrsti na vrh bočice, otopina za ispiranje može samo izlaziti iz bočice bez mogućnosti povratnog uvlačenja otopine kojom se ispirao vaginalni otvor. Pritom se u vaginalnom otvoru ne stvara nikakav pritisak, što ovaj proizvod čini apsolutno sigurnim.

INDIKACIJE

  • za opću vaginalnu higijenu
  • za intenzivnu vaginalnu higijenu u slučaju izraženih smetnji, kao što su neugodan miris ili boja vaginalnog sekreta, svrbež, nadraženost ili osjećaj peckanja u vaginalnom području
  • za prevenciju vaginalnih infekcija i kao potpora liječenju gljivičnih i/ili bakterijskih infekcija.

Dobra, ali prije svega odgovarajuća higijena, prvi je i važan korak za zdravo vaginalno područje, osobito kod spolno aktivnih osoba, zatim tijekom menstruacije i/ili bilo kakve genitalne nelagode te kod vaginalnih infekcija. Ispiranjem se uklanjaju odumrli stanični materijal i nakupine u okolini cerviksa (grlića maternice) koji se na taj način čisti. U slučaju vaginalne infekcije, zajedno s nakupinama stanica ispiru se i štetni mikroorganizmi. Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator nalazi se na EU tržištu kao medicinski proizvod Klase 1 za prevenciju vaginalnih infekcija i potporu tijekom liječenja bolesti uzrokovanih bakterijama i/ili gljivicama.

UČESTALOST PRIMJENE

Učestalost primjene je individualna i ovisi o stanju vagine (neke žene su osjetljivije na određenu nelagodu i smetnje u genitalnom području), životnom stilu, seksualnoj aktivnosti (bez zaštite), menstruaciji itd.

Za dobru vaginalnu higijenu dovoljno je Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator primijeniti jednom tjedno. U slučaju potrebe za intenzivnom vaginalnom higijenom, npr. nakon menstruacije ili za prevenciju vaginalnih smetnji, dovoljna je primjena tri puta tjedno (svaki drugi dan). Za uklanjanje zdravstvenih problema u vaginalnom području ili kao potpora liječenju vaginalnih infekcija preporuča se primjena Multi-Gyn® Vaginal Douche irigatora, odnosno vaginalno ispiranje dva puta dnevno tijekom pet dana.

U slučaju daljnjeg trajanja simptoma zbog kojih se primjenjuje Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator ili bilo kakvih nuspojava potrebno je obratiti se liječniku.

POSEBNE NAPOMENE

Koliko je poznato, Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator može se sa sigurnošću primijeniti tijekom normalne trudnoće. Osobito je važno da Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator nema mogućnost nikakvog pritiska u vaginalnom području. Ako planirate trudnoću, preporučljivo je da Multi-Gyn®Vaginal Douche irigator ne primijenite najmanje jedan dan nakon seksualne aktivnosti. Gore navedeno vaginalno ispiranje ne može se  upotrijebiti kao mjera za sprječavanje nastanka trudnoće (kontraceptiv).

NAČIN UPORABE

Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator može se koristiti u različitim položajima tijela, kao što je sjedenje na toaletu, ležanje u kadi ili stajanje pod tušem. Najvažnije je da je omogućeno nesmetano istjecanje tekućine za ispiranje iz vaginalnog otvora. Svaka korisnica treba naći sebi najpogodniji položaj za korištenje Multi-Gyn® Vaginal Douche irigatora za ispiranje. 

  • Nalijte u bočicu mlaku vodu do naboranog ruba.
  • Prelomite Multi-Gyn® tabletu i stavite je u bočicu s vodom.
  • Zavrtanjem zatvorite bočicu Multi-Gyn® Vaginal Douche irigatora i pričekajte dok se tableta u potpunosti ne otopi i prestanu izlaziti mjehurići zraka.
  • Pažljivo stavite Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator u vaginalni otvor u za vas najpovoljnijem položaju. Prethodno provjerite istječe li tekućina iz bočice nesmetano.
  • Stisnite savitljivu bočicu jednom i temeljito isperite vaginalni otvor. Bočicu ne trebate u potpunosti isprazniti.
  • Na kraju postupka bočicu i Multi-Gyn ®Vaginal Douche irigator isperite vrućom vodom.

NAČIN ČUVANJA

Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator ne smije se iskuhavati niti stavljati u kipuću vodu, zbog moguće deformacije oblika. U slučaju da ga želite dezinficirati, isperite ga s razrijeđenom otopinom klora.  Kada se nabori bočice onečiste, očistite ih četkicom za zube.

Šifra artikla: 99927394

Kategorije: Vaginalni problemi, Trudnice, dojilje i žensko zdravlje


Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.