Ovaj proizvod više nije dostupan. Sve proizvode možete pogledati OVDJE.

Holyplant ulje gospine trave 30 ml

Holyplant ulje gospine trave 30 ml

Proizvođač: Jadran Galenski Laboratorij

€ 4,48

Aktivni sastojci ulja gospine trave, primijenjeni izvana, potpomažu u obnavljanju gornjeg sloja epiderme. Ulje se primjenjuje za njegu oštećene kože i hemoroida.

Ulje gospine trave (kantarionovo ulje) bogato je hipericinom, taninima i flavonoidima koji djeluju protuupalno i pomažu epitelizaciju kože. Kantarionovo ulje od davnina je poznato kao ulje koje se nanosi na sve rane.

Kantarionovo ulje pomaže kod:
– rana
– opekotina prvog stupnja
– upale jajnika
– vaginalnih infekcija (gljivica i virusnih infekcija, uključujući HPV, herpes, pa čak i HIV)
– hemeroida
– proširenih vena
– čireva
– ožiljaka, strija i akni
– reume i gihta
– upale mišića i živaca

Kantarionovo ulje je odlično za sprječavanje rana kod bolesnika koji stalno leže. Ono se koristi i kod rana koje teško zacjeljuju i protiv lakših opeklina. Kantarionovo ulje odličan je izbor za masažu radi povoljnog djelovanja na cirkulaciju. Jako je učinkovito kod upale mišića i živaca, reume, išijasa, neuralgija, mialgija, lumbaga i gihta.

Kantarionovo ulje mogu koristiti i trudnice protiv strija i za perinealnu masažu. Trudnice ne smiju piti čaj od kantariona.

Važno je napomenuti da je kantarionovo ulje izvanredan lijek kod različitih ženskih problema poput cista, upale jajnika i gljivica.

Umočite tampon u ulje gospine trave i stavite ga u rodnicu neka stoji par sati. Ako osjećate da još uvijek postoji bol, ponovite postupak. Na tržištu postoje i vaginalete s kantarionovim uljem.

U slučaju kirurškog tretmana raka dojke, kao i liječenju rana nakon završene operacije neki liječnici preporučuju upotrebu kantarionovog ulja u procesu zarastanja rane.

Razlog za ovakvu praksu je znanje o antikancerogenom djelovanju flavonoida (hiperin, kvercetin i rutin) – važnih sastojaka kantarionovog ulja.

Kod hemeroida, čireva, proširenih vena, herpesa, akni, ožiljaka, iritacija i opekotina preporučuje se mazanje uljem nekoliko puta dnevno.

Kantarionovim uljem možete liječiti i kućne ljubimce.

Uporaba:
Nanijeti jednom dnevno na problematični dio kože.
Kantarionovo ulje je fototoksično, što znači da se nakon mazanje koža ne smije izlagati suncu jer može izgorjeti. Uvijek je neophodno potražiti savjet i dopuštenje liječnika prije nanošenja ulja na kirurške rane.

Kantarionovo ulje se ne smije stavljati na svježe i veće, duboke rane.

Šifra artikla: 0100001085

Kategorije: -


Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.