K2D3, 20 kapsula

K2D3, 20 kapsula

Proizvođač: Abela

€ 11,00

Proizvod K2D3 se preporučuje osobama koje boluju od osteoporoze.
Studije su pokazale da bez adekvatnog unosa vitamina D i vitamina K, kalcij neće biti deponiran u kostima gdje je potreban za održavanje koštane gustoće, već u arterijama i mekim tkivima gdje može izazvati aterosklerozu i posljedično dovesti do srčanog ili moždanog udara.

    Zbog toga je izuzetno važno da ukoliko uzimate kalcij, uzimate i vitamin D i vitamin K2 koji su potrebni za njegovo optimalno iskorištavanje.

Kombiniranjem vitamina K2 i vitamina D3, koji djeluju u sinergiji, ukupan rezultat može biti daleko superiorniji nego njihova pojedinačna upotreba


Proizvod u svom sastavu sadrži vitamine K2 i D3
Sastav proizvoda     1 kapsula          %PDU
Vitamin K2 (MK-7)     45,0 μg           60%
Vidamin D3 (kolekalciferol)     5 μg           100%

Vitamin K je vitamin koji postoji u dva prirodna fiziološki aktivna oblika:

    Vitamin K1 (Filokinon)
    Vitamin K2 (Menahinon) – Dijelom ga proizvode bakterije koje postoje u gastrointestinalnom traktu, na žalost ne u dovoljnoj količini zbog čega se preporučuje dodatni unos. K2, za razliku od vitamina K1 koji se deponira u jetri, odlazi direktno u krvne žile, kosti i druga tkiva, i njegova primarna uloga je sudjelovanje u metabolizmu kalcija, da ga ugrađuje u kosti i zube, tamo gdje je on potreban, a da sprječava njegovo taloženje u krvnim žilama, tamo gdje mu nije mjesto.
Brojne kliničke studije su pokazale da je vitamin K2 (Menakinon) od izuzetnog značaja kod osteoporoze. Postoji sedam različitih Menakinona (MK4-MK10) , od kojih je najbolji upravo MK7 koji je prisutan u proizvodu K2D3. Ovaj oblik vitamina K2 se pokazao kao izuzetno čist, najduže aktivan i najveće bioraspoloživivosti.

Vitamin D3 je jedini vitamin koji tijelo može proizvesti ukoliko ga izlažemo sunčevim zrakama. Ipak, s današnjim načinom života, s obzirom da vrijeme uglavnom provodimo u stanovima i uredima, koristimo visoke faktore zaštite kada se izlažemo suncu i gelove za tuširanje koji otklanjaju vitamin D3, danas imamo milijune ljudi koji imaju nedostatak, za zdravlje izuzetno bitnog, vitamina D3.

Šifra artikla: 99857912 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 20,00 kps

Jedinična cijena: € 0,55 / kps


Kategorije: Problemi s kostima, zglobovima ili mišićima, Samoliječenje


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.