Solaray Evening Primrose oil 500 mg (ulje noćurka), 90 kapsula

Solaray Evening Primrose oil 500 mg (ulje noćurka), 90 kapsula

Proizvođač: Solaray

€ 30,71

Ulje noćurka - pomoć kod menstrualnih tegoba, menopauze, neurodermitisa, pada imuniteta

U jednoj perli nalazi se 500 mg noćurka (Oenothera biennis L.). Ulje se prirodno nalazi u sjemenu prekrasnog žutog noćurka koji je jedan od najbogatijih izvora GLA (gama-linoleinske kiseline) i LA (linoleinske kiseline). Ulje se dobiva hladnim postupkom cijeđenja sjemena bez dodataka ikakvih otapala. 
LA spada među esencijalne aminokiseline, što znači da ju je nužno unositi hranom. U ovom preparatu se nalazi 50 mg LA. GLA organizam može sam proizvoditi što znači da je neesencijalna amiokiselina, ali samo pod idealnim uvjetima, a preparat sadrži 370 mg ove kiseline.
Organizam proizvodi gama-linoleinsku kiselinu iz linoleinske kiseline, a služi i kao izvor prostaglandina koji ima važnu ulogu u organizmu kao što je snižavanje krvnog tlaka, smanjenje nastanka krvnih ugrušaka, podržava funkcije imuniteta i regulira moždane funkcije. 
Istraživanja su pokazala da kod pacijenata koji boluju od reumatoidnog artritisa pomaže kod smanjenja bolova. Također se izvrsnim pokazalo korištenje i kod neurodermitisa, reguliranja tjelesne težine, kod kroničnog umora, a i blagotvorno djeluje na kožu, kosu i nokte. 
Korisno je i kod odvikavanja od alkohola, jer povoljno djeluje na depresivno stanje organizma, a dokazano je i da u velikoj mjeri sprečava neugodne simptome koji se javljaju prije menstruacije. Važno je napomenuti da su masne kiseline (LA i GLA) posebno osjetljive na utjecaj slobodnih radikala, pa se kod pacijenata koji uzimaju veće količine ulja noćurk preporuča obavezna nadopuna antioksidansima (npr. vitamin C).

Šifra artikla: 99881559 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 90,00 kps

Jedinična cijena: € 0,34 / kps


Kategorije: PMS i menopauza, Trudnice, dojilje i žensko zdravlje


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.