Natural Elements Vitamin B9 Folate 90 kapsula

Natural Elements Vitamin B9 Folate 90 kapsula

Proizvođač: Natural Elements

€ 19,78

Posebnost Natural Elements proizvoda "Folate" jest njegov oblik 5-metiltetrahidrofolat (5-MTHF), odnosno kalcijev-L-metilfolat koji se u tijelu nalazi kao aktivan oblik folne kiseline. Folati su esencijalni mikronutrijenti, koji kao kofaktori sudjeluju u različitim procesima u organizmu, pomažu tijelu u razgradnji, korištenju i proizvodnji proteina te razvoju crvenih krvnih zrnaca.

 

Snižavaju razinu homocisteina u krvi i podržavaju rad centralnog živčanog sustava. Imaju vrlo važnu ulogu u procesu diobe stanica i razvoja fetusa. Uzimanje folata prije začeća smanjuje rizik od nastanka anomalija živčanog sustava (defekti neuralne cijevi kod fetusa), a suplementacija je preporučljiva ženama koje planiraju trudnoću i trudnicama.

 

Prednost folata je da u svojoj aktiviranoj formi ne moraju biti metabolizirani te se kao takvi, kod osoba s ograničenom aktivnosti enzima dihidrofolat-reduktaze, mogu optimalno iskoristiti. Od svih dostupnih izvora folata, ljudski organizam može u potpunosti iskoristiti samo folate u aktivnom obliku i to 5-metiltetrahidrofolat, odnosno kalcijev-L-metilfolat.

 

  • aktivni oblik folne kiseline, preporučuje se trudnicama i dojiljama
  • doprinosi rastu majčinog tkiva tijekom trudnoće

 Nutritivne vrijednosti-dnevna doza            

 

   1 kaps.  %PU*
Kalcijev-L-metilfolat   400µg   200%

Odrasli, 1 kapsula dnevno uz obrok.

 

Šifra artikla: 0100014694 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 90,00 kps

Jedinična cijena: € 0,22 / kps


Kategorije: Dodaci prehrani za trudnice i dojilje, Trudnice, dojilje i žensko zdravlje


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.