Dietpharm Magnezij Malat 400mg 20 vrećica

Dietpharm Magnezij Malat 400mg 20 vrećica

Proizvođač: Dietpharm

€ 17,99

Dodatak prehrani s visokom dnevnom dozom magnezija u obliku magnezijevog malata (400 mg), vitaminom B6 i vitaminom D.
 

Magnezij je četvrti najzastupljeniji mineral u ljudskom organizmu. Ima važnu fiziološku ulogu u održavanju normalne živčane i mišićne funkcije, normalnog metabolizma stvaranja energije, normalne sinteze bjelančevina i mnogim drugima. Povećane potrebe za magnezijem očituju se u slučajevima nedostatne ili jednolične prehrane, kod reducirane apsorpcije (crijevne bolesti), proljeva ili povraćanja, pojačanog gubitka kroz prekomjerno znojenje, u slučajevima dugoročnog stresa, kod sportaša i rekreativaca, trudnica i dojilja.
 

Što jamči magnezij u obliku malata? Vrlo visoku bioraspoloživost, dobru disoluciju u želucu i crijevnom sustavu, blaže djelovanje na organizam i time manji laksativni učinak. Vitamini B6 i D3 u sastavu pomažu pri boljoj apsorpciji. Magnezij malat je organska topljiva sol magnezija i jabučne (malične) kiseline. Slabe veze između molekula magnezija i jabučne kiseline lako se prekidaju što jamči bolju topljivost i apsorpciju ovakvog oblika magnezija u organizmu, odnosno njegovu visoku bioraspoloživost. Magnezijev malat ima i manji laksativni učinak od drugih soli magnezija radi njegovog blažeg djelovanja na organizam.

 

Osim magnezija, ovaj oblik donosi i benefite jabučne kiseline. Jabučna kiselina je nutrijent koji pridonosi proizvodnji energije pretvaranjem hrane u ATP (adenozin trifosfat) – molekulu koja ima ključnu ulogu u prijenosu energije unutar naših stanica.

 

Pakiranje sadrži 20 vrećica po 3,4 g praška sa sladilom, okusa limuna i naranče.

 

Odrasli i djeca iznad 14 godina uzimaju 1 vrećicu na dan.

Prašak iz vrećice je potrebno otopiti u čaši (2 dl) vode te nakon pripreme odmah popiti.

Šifra artikla: 0100013398 Dodaj u košaricu

Kategorije: Vitamini i minerali, Dodaci prehrani


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.