Normolip 5 60 kapsula NOVA FORMULA

Normolip 5 60 kapsula NOVA FORMULA

Proizvođač: ESI

€ 17,75

Dodatak prehrani za održavanje normalne razine kolesterola u krvi.

Pet sastojaka za potporu dijetetskim mjerama kod povišene razine kolesterola i / ili glukoze u krvi

MONAKOLIN K: Fermentacijom obične riže, uz dodatak kvasnice Monascus purpureus, nastaju monakolini. Monakolin K ima osobito značajan fiziološki učinak jer djeluje na inhibiciju HMG-CoA reduktaze, enzima koji sudjeluje u sintezi endogenog kolesterola. Struktura monakolina K identična je kemijskoj strukturi lovastatina. Zbog mogućih nuspojava statina, od lipnja 2022. godine količina ukupnih monakolina u dodacima prehrani mora biti manja od 3 mg (Uredba komisije (EU) 2022/860). Kliničkim pokusima dokazano je da primjena malih doza od 2 do 3 mg monakolina na dan značajno smanjuje razinu ukupnog i LDL-kolesterola u krvi.

GAMA-ORIZANOL: Gama-orizanol je aktivni sastojak koji se dobiva iz ulja rižinih mekinja. Njegov se učinak zasniva na blokiranju apsorpcije egzogenog kolesterola koji se unosi hranom. Kliničkim studijama potvrđen je učinak gama-orizanola na redukciju ukupnog kolesterola i triglicerida u krvi.

POLIKOZANOLI, OKTAKOZANOL: Polikozanoli su mješavine dugolančanih alifatskih alkohola (oktakozanola, heksakozanola, triakontanola i dotriakontanola), a učinkoviti su u snižavanju razine kolesterola u krvi. Oktakozanol inhibira sintezu kolesterola u jetri, snižavajući staničnu ekspresiju HMG-CoA reduktaze.

KOENZIM Q10: Koenzim Q10 je snažan antioksidans, čije niske koncentracije u plazmi ukazuju na izloženost oksidativnom stresu. Koenzim Q10 ima učinak na kardiovaskularno zdravlje, inhibira oksidaciju LDL-a i poboljšava funkciju endotela, poboljšava kardijalne funkcijske i metaboličke parametre te ima blago antihipertenzivno djelovanje.

KROM: Krom je oligoelement koji ima značajnu ulogu u metabolizmu lipida i ugljikohidrata. Kliničkim studijama je potvrđeno da odgovarajući unos kroma prehranom smanjuje faktore rizika za razvoj kardiovaskularnih 

Namjena proizvoda:

- Potpora dijetetskim mjerama za reguliranje dislipidemije i održavanje normalne razine kolesterola u krvi

- Potpora dijetetskim mjerama za održavanje normalne razine glukoze u krvi

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi (1 kapsula):

- suhi ekstrakt crvene riže (Oryza sativa L.) fermentirane kvasnicom

Monascus purpureus, standardiziran na 5% ukupnih monakolina:

ukupni monakolini = 2,9 mg;

 → od toga monakolin K = 2,2 mg

- gama-orizanol = 90 mg

- koenzim Q10 = 10 mg

- polikozanoli = 10 mg

 → od toga oktakozanol = 6,0 mg

- krom = 40 mcg (100% PU*)

(*PU označava preporučeni dnevni unos za odrasle)

Uporaba: Uzimati 1 kapsulu na dan, navečer nakon obroka

Veličina: 60 kapsula

Šifra artikla: 0100011498 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 60,00 kps

Jedinična cijena: € 0,30 / kps


Kategorije: Zdravlje srca i krvožlnog sustava, Samoliječenje


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.