COLOSAL 30 želučanootpornih tableta

COLOSAL 30 želučanootpornih tableta

Proizvođač:

€ 23,00

Sadržaj pakiranja: 30 želučanootpornih tableta s prilagođenim oslobađanjem u blisteru, u kutiji. 

Namjena: Colosal je hrana za posebne medicinske potrebe na bazi maslačne (butiratne) kiseline, fruktooligosaharida (FOS) i živih kultura. Colosal je namijenjen za dijetalnu prehranu bolesnika sa sindromom iritabilnog crijeva. U obliku želučanootporne tablete s prilagođenim oslobađanjem, Colosal u cjelosti dospijeva u debelo crijevo, gdje se otpuštaju glavni sastojci.

Formulacija tablete Colosal omogućuje istovremeno i cjelovito oslobađanje maslačne (butiratne) kiseline, FOS-a i bifidobakterija u crijevu gdje djeluju učinkovito i sinergijski. Sastojci Colosal tableta važni su za održavanje zdravlja kolonocita (stanica debelog crijeva), te normalizaciju pražnjenja crijeva s posljedičnim smanjenjem boli u području debelog crijeva.  

Primjena: Preporučuje se koristiti 1 do 2 tablete dnevno, ujutro prije doručka ili alternativno 1 ujutro i 1 navečer prije spavanja. Važno je slijediti propisane savjete svog liječnika.

Tablete se ne smije žvakati niti lomiti.

Sastav: Tvar za povećanje volumena: mikrokristalična celuloza; kalcijev butirat; tvar za povećanje volumena: hidroksipropilmetilceluloza; fruktooligosaharidi (FOS); tvar za poliranje: acetilirani škrob; tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat; tvar za poliranje: talk; Bifidobacterium bifidum DSM 25565; regulator kiselosti: limunska kiselina; bojilo: patent plavo V; tvar za poliranje: glicerol;  Bifidobacterium lactis DSM 25566; tvar za povećanje volumena: polivinilpirolidon.

Dodatno:Maslačna (butiratna] kiselina je masna kiselina kratkog lanca prisutna u prirodi kao komponenta masne frakcije mlijekai njegovih derivata. Kod ljudi je to fiziološka supstanca koja nastaje u debelom crijevu kao rezultat fermentacije prehrambenih vlakana. Glavni je izvor energije stanica debelog crijeva (kolonocita), potiče metabolizam i njihovo fiziološko sazrijevanje te igra ključnu ulogu u održavanju cjelovitosti sluznice i u procesima zacjeljivanja lezija na crijevima; potiče reapsorpciju vode i natrija u crijevima; pomaže u snižavanju crijevnog pH stvaranjem nepovolinog okruženja za razvoj patogenih bakterija. Klinička iskustva pokazuju da, kod pacijenata sa staničnom neravnotežom koja utječe na debelo crijevo, dodatak maslačne kiseline značajno poboljšava simptome kao što su proljev, bolovi u trbuhu i opća malaksalost.

 

Bifidobakterije su najvažnije bakterije koje se nalaze u debelom crijevu odraslih i djece. Broj bifidobakterija opada s godinama i s pogoršanjem zdravlja. Populaciju bakterije Bifidobacterium bifidum koja živi u ljudskom crijevu mogu uništiti brojni čimbenici povezani s načinom života, zdravstvenim uvjetima pojedinca i okolišem.

 

Prednosti integracije bifidobakterija su:

 

- sprječavanje kolonizacije crijeva neprijateljskim patogenim bakterijama i kvascima s kojima se bifidobakterije natječu za hranjive sastojke; proizvodnja octene i mliječne kiseline koje snižavaju pH crijeva i tako područje čine nenaseljivim za druge bakterije;

- zaustavljanje bakterija koje mogu pretvariti prehrarabene nitrate u potencijalno opasne nitrite;

- dobra prilagodba bifidobakterija može pomoći u rješavanju probleme zatvora i poboljšati rad crijeva.

 

FOS (fruktaoligosaharidi) su složeni ugljikohidrati, prirodni šećeri u obliku polimera, a nalaze se u malim količinama u raznim biljkama. Zajedno s ostalim škrobnim oligosaharidima poput inulina, fruktooligosaharidi su gotovo potpuno neprobavljivi. Fruktooligosaharidi su hrana za žive bakterijske kulture.

 

Upozorenja:

Proizvod se mora uzimati pod liječničkim nadzorom. Proizvod nije prikladan za uporabu kao jedini izvor prehrane. Colosal čuvajte na hladnom i suhom mjestu, izvan dohvata male djece.

Šifra artikla: 0100010113 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 30,00 tbl

Jedinična cijena: € 0,77 / tbl


Kategorije: -


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.