Solgar Evening Primrose oil 500 mg 30 kapsula

Solgar Evening Primrose oil 500 mg 30 kapsula

Proizvođač: Solgar

€ 18,20

izvor gama-linolenske kiseline (GLA)
pomaže u smanjenju i ublažavanju simptoma PMS-a kao što su glavobolja, razdražljivost, napetost, bolne grudi, bolne menstruacije
povoljan učinak kod cista na jajnicima i dojkama, endometrioze, kožnih oštećenja, te atopijskih kožnih promjena
Pakiranje:
Bočica sa 30 mekih želatinskih kapsula
Žuti noćurak (Oenothera biennis) je bogat izvor gama linolenske kiseline (GLA) koja pripada u kategoriju omega-6 masnih kiselina. Posebno je važan za osobe koje zbog nedostatne učinkovitosti enzima delta-6-desaturaze ne mogu sintetizirati GLA konverzijom iz linolenske kiseline. Kao prekursor prostanglandina serije 1, omega-6 masne kiseline imaju važnu ulogu u smanjenju upalnih procesa u organizmu. S obzirom da je GLA istovremeno i prekursor arahidonske kiseline iz koje nastaju pro-upalni prostanglandini serije 2, preporučuje se istovremeno uzimanje omega-3 masnih kiselina za postizanje najboljeg protuupalnog učinka. Prostanglandini nastali iz omega-6 su tvari slične hormonima, a utječu na niz fizioloških funkcija uključujući lučenje hormona i aktivnost živčanog sustava, primarno vezanih za ublažavanje simptoma PMS-a.
Noćurak stoga učinkovito pomaže u smanjenju glavobolje, depresije, napetosti, bolnih grudi, bolnih menstruacija, u slučajevima cista na jajnicima ili dojkama te kod endometrioze. Zbog povoljnog stimulirajućeg djelovanja na živčani sustav preporučuje se dijabetičarima za prevenciju dijabetičke neuropatije, ali je potreban oprez kod osoba oboljelih od epilepsije. Također, pospješuje cijeljenje rana i izgled kože.
bez šećera, soli i škroba
proizvod ne sadrži kukuruz, kvasac, pšenicu, gluten niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe konzervansa, umjetnih aroma ili boja

Šifra artikla: 99995638 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 30,00 kps

Jedinična cijena: € 0,61 / kps


Kategorije: PMS i menopauza, Trudnice, dojilje i žensko zdravlje


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.