Solgar cink kelat 100 tableta

Solgar cink kelat 100 tableta

Proizvođač: Solgar

€ 18,93

cink u keliranom obliku, što osigurava maksimalnu apsorpciju
uključen u funkciju stanica odgovornih za nespecifičnu i staničnu imunost
esencijalna komponenta preko 200 enzima u ljudskom organizmu, što ga čini nezaobilaznim mineralom u mnogim važnim biološkim procesima
Pakiranje:
100 tableta
Cink u organizmu sudjeluje u nizu važnih metaboličkih procesa. Esencijalni je koenzim u više od 200 enzima neophodnih za metabolizm proteina, masti i ugljikohidrata, pomaže u sintezi aminokiselina, detoksifikacijskim procesima i izgradnji kostiju. Zajedno s bakrom i manganom sudjeluje u izgradnji jednog od najsnažnijih antioksidansa, enzima superoksid-dezmutaze (SOD), čime štiti tjelesne stanice od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Također, cink se smatra glavnim nutrijentom za pravilnu funkciju imunološkog sustava i uključen je u stvaranje hormona timusa, te produkciju i aktivaciju leukocita. Učinak cinka na sintezu proteina pomaže u cijeljenju rana, te u terapiji akni i ulkusa. Cink doprinosi smanjenju prostate, kao i stvaranju te većoj pokretljivosti spermija kod muškaraca. Povoljno djeluje na regulaciju glukoze u krvi, pomaže u zaštiti očiju te poboljšava kognitivne funkcije kod djece i odraslih.
pogodno za vegane
bez šećera, soli i škroba
Proizvod ne sadrži kukuruz, kvasac, pšenicu, soju niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe konzervansa, umjetnih aroma ili boja.

Šifra artikla: 99992859 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 100,00 tbl

Jedinična cijena: € 0,19 / tbl


Kategorije: Vitamini i minerali, Dodaci prehrani


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.