Ovaj proizvod više nije dostupan. Sve proizvode možete pogledati OVDJE.

Solaray food caroten 10.000 i.u. 30 kapsula

Solaray food caroten 10.000 i.u. 30 kapsula

Proizvođač: Solaray

€ 10,14

• 100% prirodni karoten

Food Carotene™ je preparat koji sadrži karotenoide izolirane iz bilja. Sadrži beta-karoten, alfa-karoten, zeaksantin, kriptoksantin, lutein i likopen. Oni su rasprostranjeni u listu, kori, cvijetu i plodu te zahvaljujući njima čovjek svakodnevno dobiva karotenoide i djelomično ih koristi kao provitamine (A), a djelomice za druge takozvane zaštitne funkcije u metabolizmu. Osjetljive stanične membrane, a time tkiva i organi, vrlo su osjetljivi na oksidaciju, koja sustavno oštećuje DNA strukturu. Karotenoidi djeluju antioksidativno, sprečavajući takva oštećenja.
Gradeći pravilo piramidu zdrave prehrane, na prvom mjestu nalazi se povrće i voće koji su prirodni izvori karotenoida. Beta-karoten se nalazi u većini voća i povrća, ali u različitim koncentracijama. Alfa-karoten se nalazi u većini voća, a likopen u rajčici i lubenici. Lutein i zeaksantin u zelenoj salati, listu repe i blitve, a kripoksantin se nalazi u naranči i kruški.
Osim zaštitne funkcije koju smo spomenuli, pretvaranje u vitamin A (retinol) je sljedeća važna uloga karotenoida. Ona se odnosi prije svega na beta-karoten te u manjoj mjeri na kripoksantin.
Što se tiče utjecaja na vid, tu važnu ulogu imaju lutein i zeaksantin. Njihova funkcija je inaktivacija slobodnih radikala koji su generirani svjetlom.
Ako se za vrijeme jakog ljetnog sunca želite sunčati, najbolju zaštititu će vam pružiti upravo beta-karoten, jer u tom slučaju djelovanje krema za sunčanje ipak nije dovoljno.

Šifra artikla: 99977139

Sadržaj: 30,00 kps

Jedinična cijena: € 0,34 / kps


Kategorije: Vitamini i minerali, Dodaci prehrani


Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.