ESI Bio Collagenix drink 10x30 ml

ESI Bio Collagenix drink 10x30 ml

Proizvođač: ESI

€ 29,50

BioCollagenix DRINK je tekući dodatak prehrani s hidroliziranim morskim kolagenom tipa I i III, uz dodatak hijaluronske kiseline, resveratrola i sastojaka sa snažnim antioksidativnim učinkom. Koristi se za obogaćivanje prehrane vrijednim sastojcima koji imaju pozitivan učinak na ljepotu i zdravlje kože, kose i noktiju. Hidrolizirani morski kolagen tipa I i III dobiva se od kože morske ribe, osigurava aminokiseline (glicin, prolin i hidroksiprolin) i peptide male molekularne mase, što omogućuje brzu apsorpciju. Starenjem kože kolagen tipa III prvi se počinje smanjivati, stoga je važna njegova nadoknada lokalno ili putem dodataka prehrani. Resveratrol je molekula biljnog podrijetla, ekstrahirana iz ploda vinove loze (kožice grožđa). To je vrsta polifenola koji ima antioksidativne učinke. Koncentrirani sok od ploda borovnice sadrži brojne sastojke, a izvrsno poboljšava okus kolagena. Hijaluronska kiselina glavni je sastojak vezivnog tkiva koji održava pravilnu hidrataciju kože. Vitamin C doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože, smanjenju umora i iscrpljenosti te zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Cink doprinosi održavanju normalne kože, zaštiti stanica od oksidativnog stresa te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica. Bakar doprinosi normalnoj pigmentaciji kose, zaštiti stanica od oksidativnog stresa i održavanju normalnih vezivnih tkiva, kolagena i elastina.

Optimalan učinak na kožu postiže se u kombinaciji ovog dodatka prehrani s kozmetičkim proizvodom BioCollagenix AMPULE.

 

Odobrene zdravstvene tvrdnje:

• Za ljepotu kože: Vitamin C doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože. Cink doprinosi održavanju normalne kože i ima ulogu u procesu dijeljenja stanica. Bakar doprinosi održavanju normalnih vezivnih tkiva, vlakana kolagena i elastina u koži.

• Za zdravlje kose i noktiju: Bakar doprinosi normalnoj pigmentaciji kose. Cink doprinosi održavanju normalne kose. Bakar, cink i vitamin C doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Cink doprinosi održavanju normalnih noktiju.

• Za više energije, smanjenje umora i iscrpljenosti te jačanje imuniteta: Bakar doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije. Vitamin C doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Bakar, cink i vitamin C doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

• Za manje stresa: Vitamin C doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji. Bakar, cink i vitamin C doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

 

Uzimati 1 bočicu (30 ml) napitka na dan. Može se uzimati čist ili razrijeđen u vodi, voćnom soku ili čaju. Prije upotrebe dobro protresti (promućkati) sadržaj bočice. Zbog visoko koncentriranih aktivnih tvari u napitku može doći do pojave taloga i promjene boje, što ne utječe na kvalitetu proizvoda.

 

Za razliku od sličnih proizvoda pakiranih u velikim bocama od 500 ml, ovaj dodatak prehrani pakiran je u jednokratnim dozama (bočicama) po 30 ml. Svaka bočica sadrži točno odmjerenu količinu svih sastojaka. U odnosu na ostale proizvode s kolagenom, sastojkom koji se nakon otvaranja boce mora čuvati u posebnim uvjetima u hladnjaku, ovaj proizvod je stabilan pri sobnoj temperaturi. Svaka bočica zdravstveno je ispravna do označenog roka valjanosti. Praktična je i može se ponijeti u džepu ili torbici.

Osobe koje su na terapiji lijekovima smiju uzimati trans-resveratrol samo pod liječničkim nadzorom. Resveratrol se ne preporučuje koristiti za vrijeme trudnoće.

 

NAPOMENE KOJE SE ODNOSE NA SVE DODATKE PREHRANI: 

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

 

Jedna bočica (30 ml) napitka sadrži:

• hidrolizirani morski kolagen (tipa I i III) 5000 mg

• trans-resveratrol 50 mg

• hijaluronsku kiselinu 20 mg

• koncentrirani sok od tiještenih plodova borovnice (Vaccinium myrtillus L.) 150 mg

• vitamin C 80 mg (100% PU), u obliku L-askorbinske kiseline

• cink 1,5 mg (15% PU), u obliku cinkova sulfata

• bakar 0,5 mg (50% PU), u obliku bakrova glukonata

 

(PU označava preporučeni dnevni unos za odrasle)

Šifra artikla: 0100013168 Dodaj u košaricu

Kategorije: Ostalo - dodaci prehrani, Dodaci prehrani


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.